Op 6 maart 2015 organiseert CodeUur de landelijke lancering van de Stichting waarbij scholen zich gratis kan opgeven voor een programmeerles van een gastdocent in de klas. Daarna (9 uur) vindt dan op 100 PO-scholen in Nederland tegelijker een CodeUur plaats. Daarna is het elke vrijdag CodeUur!

Op 6 maart 2015 organiseert CodeUur de landelijke lancering van de Stichting waarbij scholen zich gratis kan opgeven voor een programmeerles van een gastdocent in de klas. Daarna (9 uur) vindt dan op 100 PO-scholen in Nederland tegelijker een CodeUur plaats. Daarna is het elke vrijdag CodeUur!

Stichting CodeUur wil kinderen van de basisschool digitaal vaardig maken door ze te leren programmeren. Programmeren leert kinderen creatief en logisch te denken. De vanzelfsprekende interactie met techniek zorgt dat ze leren creëren in plaats van consumeren. Programmeren vergroot de digitale vaardigheden waar ze later in elk beroep profijt van hebben. Doel van de stichting is dat programmeren zo snel mogelijk wordt opgenomen in het Curriculum van het Primair Onderwijs.