Voor onderwijsprofessionals en trainers uit alle geledingen en onderwijsniveaus, organiseren Hogeschool Utrecht en Saganet op 1 februari 2018 de conferentie:

Voor onderwijsprofessionals en trainers uit alle geledingen en onderwijsniveaus, organiseren Hogeschool Utrecht en Saganet op 1 februari 2018 de conferentie: ‘Gamedidactiek: Gaming in jóuw les!’ De bezoekers krijgen antwoord op vragen als: Wat voegt een spel toe aan jouw lessen? Hoe kun je spellen of games effectief inzetten in je les? En hoe kun jij morgen met games aan de slag?

De conferentie

De conferentie wordt geopend door Jan Bogerd, bestuursvoorzitter van Hogeschool Utrecht. Aansluitend houdt ‘volksfilosoof’ Bas Haring een plenaire lezing over zijn visie op serious games. Daarna volgen workshops waarin succesvolle toepassingen van games in het onderwijs, van PO tot WO, worden getoond.

Tijdens de lunch kunnen bezoekers de educatieve spellenmarkt bezoeken waar diverse commerciële educatieve games worden gepresenteerd. Tevens worden resultaten, waaronder games, getoond door studenten van de HU-minor Vernieuwend leren met ict en games.

Na de lunch worden in diverse workshops succesvolle praktijkvoorbeelden van games en gamification in de les getoond en besproken. Hierbij gaat het niet alleen om digitale games, maar ook om fysieke bord- en kaartspellen en gamification zoals een ‘escaperoom’. De rode draad is de vraag: ‘Hoe kun jij morgen met games en gamification concreet aan de slag?’

 

Praktische informatie

Datum: donderdag 1 februari 2018

Tijd: van 10.00 tot 16.30 uur.

Locatie: Marinus Ruppertgebouw, Uithof Universiteit Utrecht. 

Leuvenlaan 21, 3584 CE Utrecht.

Doelgroep: Onderwijsprofessionals en trainers uit alle geledingen en onderwijsniveaus.
Kosten: Deelname is gratis. Aanmelden kan via deze link.

Deze conferentie is gevalideerd door registerleraar voor 5RU.