Universiteit Twente heeft onderzoek gedaan naar de inzet van tablets in de klas. Uit het onderzoek onder basisschoolleerkrachten blijkt dat leerkrachten positief zijn over het gebruik van tablets in hun lessen, maar daarnaast meer ondersteuning willen bij het ontwikkelen van lessen waarin de iPad een aanvullende rol heeft op de huidige lesstof.

Universiteit Twente heeft onderzoek gedaan naar de inzet van tablets in de klas. Uit het onderzoek onder basisschoolleerkrachten blijkt dat leerkrachten positief zijn over het gebruik van tablets in hun lessen, maar daarnaast meer ondersteuning willen bij het ontwikkelen van lessen waarin de iPad een aanvullende rol heeft op de huidige lesstof.

Een tablet biedt leerkrachten de mogelijkheid om te differentiëren. Leerlingen kunnen op hun eigen niveau werken, omdat het niveau van de applicaties kan worden bijgesteld. Uit het onderzoek blijkt ook dat leerkrachten nog zoekende zijn naar de juiste apps om de tablet ook anders in te zetten. "Leerkrachten worstelen vaak met een didactisch zinvolle inzet van ICT in de klas", zegt Antoine van den Beemt in zijn e-college 'Leren met interactieve media: leraren en ICT'. Leerkrachten hebben professionele ontwikkeling op het gebied van ICT en didactisch gebruik nodig. In dit e-college behandelt hij de biografische methode.