Bron: Centric

Zondag, 10 oktober. Dertig leerlingen van de Goudse Weekendschool komen naar het Centric-hoofdkantoor in Gouda voor een speciale lesdag. Met een programma vol interactieve sessies én een rondleiding krijgen ze een leerzaam kijkje in de keuken van een groot IT-bedrijf. Hoe werkt AR precies? En hoe blijf je uit de handen van online oplichters?

Linde Kuipers, gastdocent van de Goudse Weekendschool: “Ik vind het geweldig om te zien dat Centric en haar medewerkers al jaren zo betrokken zijn bij de Goudse Weekendschool. Vandaag is extra speciaal, omdat het zo lang niet kon plaatsvinden vanwege corona. Er zijn zelfs oud-leerlingen aanwezig!”

In groepjes doen de leerlingen op deze zondag mee aan verschillende sessies over onder meer augmented reality (AR), virtual reality (VR), security en privacy. Een rondleiding door het – onlangs opnieuw aangeklede – hoofdkantoor mag natuurlijk niet ontbreken.

Kennismaken met digitale veiligheid

Informatiebeveiliging en privacy zijn heel belangrijk en staan daarom bij Centric hoog op de agenda, leren de aanwezigen. In een maatschappij waarin data een steeds grotere rol speelt, is het belangrijk om daar veilig en zorgvuldig mee om te gaan. Door het oplossen van verschillende puzzels ontdekken de kinderen van de Goudse Weekendschool bijvoorbeeld het belang van encryptie. Ook leren ze hoe je goed met informatie omgaat, hoe je nepnieuws herkent en wat je kunt doen om uit de handen van online oplichters te blijven.

Lees hier het gehele artikel