Met lesgeven op afstand staat het onderwijs voor nieuwe uitdagingen. Docenten kunnen hun leerlingen/studenten moeilijk bereiken. Bovendien is het voor een docent niet inzichtelijk of de leerling een les echt volgt en of de kennisoverdracht plaatsvindt. Dat is vaak onzichtbaar, niet te meten en ook niet te traceren. Daardoor verliezen docenten grip op de leerling. Hier moet de hele didactische keten iets mee. Daarom introduceert GO! Grafi Offshore een nieuw product voor lesgeven op afstand: LesLinq.

Online lessen maken, delen en inzicht krijgen

LesLinq is een krachtige online tool om snel interactief lesmateriaal mee te maken, te delen en te monitoren. LesLinq helpt bij het overdragen van kennis op afstand. Docenten kunnen in LesLinq eenvoudig zelf interactief lesmateriaal maken. Via een weblink deelt de docent de les met 1 of meerdere leerlingen. De docent kan vervolgens inzien welke leerling de link heeft geopend en hoe lang de leerling aan de les heeft gewerkt. Leerlingen kunnen worden geactiveerd om feedback te geven of vragen te stellen over het lesmateriaal. Op deze manier krijgt de docent ook op afstand zicht op de leerling en kan hij/zij al in een vroeg stadium bijsturen.

Brede functionaliteit

Het principe achter LesLinq is eenvoudig. Een docent logt online in op LesLinq. Daar kan hij/zij een interactieve les maken door bijvoorbeeld tekst- en beeldbestanden te combineren met eigen (zelfs ‘live’ op te nemen) audio- en videobestanden. Je kunt ook heel eenvoudig je bestaande Powerpoints importeren, deze worden dan automatisch omgezet in een les in LesLinq. Wanneer de les klaar is, kan de docent de les eenvoudig delen via een link (de zogenaamde LesLinq) met een vooraf aangemaakte groep leerlingen. Al het materiaal wordt AVG- proof opgeslagen in een database onder het account van de docent. In dat account kan de docent ook de feedback van de leerlingen bekijken en gebruiksgegevens inzien.

Eenvoudig in gebruik

Het mooie van LesLinq is dat het zeer eenvoudig is in gebruik. De docent heeft weinig technische kennis nodig om een les in LesLinq te maken. De leerling hoeft géén speciale software te installeren. Alles is toegankelijk via de browser, dus een werkende internetverbinding volstaat.

Dé oplossing voor onderwijs op afstand

“LesLinq is dé oplossing voor onderwijs op afstand”, aldus Frank de Jong van GO! Grafi Offshore. “Het maakt niet alleen het maken en delen van kennis eenvoudig. Het geeft de docent ook op afstand grip op de leerling. Daardoor kan de docent al in een vroeg stadium bijsturen indien nodig.”

De 5 kernelementen van LesLinq

  1. Zelf eenvoudig online interactieve lessen maken
  2. Tekst, beeld, audio en video combineren
  3. Lessen met een groep delen via een weblink (LesLinq)
  4. Leerlingen / studenten activeren tot het stellen van vragen en feedback geven
  5. Per leerling / student inzicht krijgen wanneer is ingelogd en voor hoe lang

Gratis gebruik van LesLinq tot 1 december 2020

Tot 1 december 2020 is LesLinq gratis toegankelijk voor iedereen. Meer informatie op www.leslinq.com

Over GO! Grafi Offshore

LesLinq is gebouwd door educatieve productiestudio GO! Grafi Offshore. Al 15 jaar bouwen zij aan uiteenlopende digitale onderwijsoplossingen voor educatieve uitgeverijen. Denk hierbij de ontwikkeling van LMS, CMS, (serious) games en Assets in HTML5. Ook is het bedrijf actief in DTP, beeldbewerking en realisatie van 2D en 3D producten. In het portfolio zitten onder andere de Schatkist Methode (Uitgeverij Zwijsen), bordboeken voor Uitgeverij van In, games voor Ambrasoft (Uitgeverij Noordhoff) en veel conversies van onderwijstoepassingen van Flash naar HTML5.