Speciaal voor leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs is DonorWise ontwikkeld. Een digitale lesmodule over orgaan- en weefseldonatie. Met deze gratis module op www.donorwise.nl hebben docenten een aantrekkelijke methode in handen waarmee zij dit thema bespreekbaar kunnen maken in de klas.

Speciaal voor leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs is DonorWise ontwikkeld. Een digitale lesmodule over orgaan- en weefseldonatie. Met deze gratis module op www.donorwise.nl hebben docenten een aantrekkelijke methode in handen waarmee zij dit thema bespreekbaar kunnen maken in de klas. Zowel de biologische, maatschappelijke als persoonlijke aspecten van orgaandonatie komen aan de orde. De vrolijke vormgeving zorgt voor een laagdrempelige benadering van dit soms pittige onderwerp. DonorWise is ontwikkeld door de Nederlandse Transplantatie Stichting.

 Orgaan- en weefseldonatie is een actueel thema voor jongeren. Jongeren die 18 jaar zijn geworden krijgen een brief van de overheid met de vraag of ze zich willen registreren in het Donorregister. DonorWise helpt jongeren hier over na te denken zodat zij voor zichzelf een keuze kunnen maken. De module geeft zowel inhoudelijke informatie als handvatten om het gesprek aan te gaan. Door de opbouw van losse onderdelen is het lespakket flexibel inzetbaar. Met speelse animaties, filmpjes, ervaringen van leeftijdsgenoten, quizzen en discussieopdrachten sluit DonorWise aan bij de belevingswereld van jongeren. De lesmodule is geschikt voor het digibord en gratis beschikbaar via www.donorwise.nl.

 

Primeur Dalton Den Haag

Het Dalton Den Haag mocht als eerste de module gebruiken  tijdens hun themadag over orgaandonatie.