Project Schoolkrant is een digitaal platform voor kinderen op de basisschool waarmee ze een topschoolkrant kunnen maken. Door middel van veel korte how to-filmpjes, animaties en geschreven instructies door de journalisten van de Persgroep geeft het platform uitgebreid uitleg over de vijf belangrijkste pijlers van een (school)krant: nieuws vinden, interviewen, fotograferen, schrijven en ontwerpen.

Project Schoolkrant is een digitaal platform voor kinderen op de basisschool waarmee ze een topschoolkrant kunnen maken. Door middel van veel korte how to-filmpjes, animaties en geschreven instructies door de journalisten van de Persgroep geeft het platform uitgebreid uitleg over de vijf belangrijkste pijlers van een (school)krant: nieuws vinden, interviewen, fotograferen, schrijven en ontwerpen. Naast de uitleg krijgen de kinderen ook allerlei opdrachten om met deze onderwerpen te oefenen. En kunnen ze via het platform de schoolkrant ook daadwerkelijk in elkaar zetten en uitprinten.

 De Persgroep stelt het platform gratis ter beschikking aan alle scholen van Nederland. Scholen kunnen zich aanmelden op https://projectschoolkrant.nl.