MediaMind, het jaarlijkse media-educatieproject van de Publieke Omroep, start dit jaar op woensdag 9 september met zes Schooltv-afleveringen die worden uitgezonden op Nederland 2. De afleveringen worden

MediaMind, het jaarlijkse media-educatieproject van de Publieke Omroep, start dit jaar op woensdag 9 september met zes Schooltv-afleveringen die worden uitgezonden op Nederland 2. De afleveringen worden online aangeboden via www.omroep.nl/mediamind. Hier staan beschrijvingen van de afleveringen en het bijbehorende lesmateriaal.

MediaMind biedt niet alleen lesinhoud over media, maar ook een praktische opdracht in de vorm van het schrijven van een recensie en de mogelijkheid om met leerlingen deel te nemen aan de Dag van de Media op donderdag 21 januari 2010. Kijk voor meer informatie op www.omroep.nl/mediamind.

Over MediaMind

MediaMind is een gezamenlijk project van de publieke omroepen. Het project leert leerlingen kritisch om te gaan met de dagelijkse stroom radio- en televisieprogramma’s en informatie op internet. MediaMind bestaat uit de Mediawedstrijd (waarvoor leerlingen een recensie schrijven en inzenden) en de Dag van de Media.