“Nu de scholen weer open zijn is het de kunst de draad weer op te pakken, te meten waar leerlingen staan wat betreft rekenen, wiskunde en taalvaardigheden en hen van daaruit vooruit te helpen.” Maar hoe pak je dat aan? Numo is daar een handig online leermiddel voor,” aldus Bram van Tongeren, directeur innovatie en didactiek bij Muiswerk Educatief.

Oefenen op maat

Numo is een online leermiddel voor rekenen/wiskunde en talen (Nederlands, Engels, Duits), van niveau ‘op weg naar 1F’ tot en met 4F. In Numo oefenen leerlingen op hun eigen niveau aan een leerplan dat de docent van te voren klaarzet. Dit is bijvoorbeeld een leerplan dat hoort bij het schoolniveau en het leerjaar dat een leerling volgt. Maar het kan ook een leerplan zijn dat wordt ingesteld op basis van een gemaakte LVS-toets.

Leerlingen starten elk leerstofonderdeel met een diagnostische sprongtoets. Daarna krijgen ze instructie, oefenstof en feedback op maat: het programma werkt adaptief. Daardoor volgt elke leerling zijn eigen route in zijn eigen tempo. Op het docentendashboard kunnen docenten de voortgang bekijken en precies zien wie nog begeleiding nodig heeft. Hoe dat werkt legt Bram uit in een YouTube-filmpje.

Zelfstandig aan de slag

Leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag met Numo. In het leerlingendashboard oefenen ze, maar ze krijen ook inzicht in hun leerproces. Doordat ze zien hoe ze vooruitgaan krijgen ze zelfvertrouwen. Bovendien verdienen leerlingen Numo’s door te oefenen. Daarmee kunnen ze leuke gadgets kopen waarmee ze Numo kunnen pimpen. Dit motiveert, waardoor leerlingen het oefenen volhouden! Hoe het leerlingendashboard eruit ziet en hoe leerlingen kunnen oefenen, laat Bram zien in een filmpje.

Waar oefenen leerlingen?

Leerlingen kunnen thuis oefenen, maar ook op school. Dat kan op elk apparaat, óók op een smartphone. Lekker handig, als ze even moet wachten bij de orthodontist of bij de kapper!

Ruim 200 scholen gebruiken Numo al. Nieuwsgierig? Volg de kennissessie op woensdag 31 maart om 16.00 uur en maak 8 weken gratis gebruik van Numo!