Met een VR-bril op je neus, vanaf de bank thuis, door je nieuwe school banjeren. Stichting Agnieten College, een cluster van zeven scholen voor voorgezet en beroepsonderwijs in de regio Zwolle, maakt het mogelijk. De school heeft via het Zwolse Pink Unicorn drieduizend virtual reality brillen aangeschaft, om basisschoolleerlingen een levensechte virtuele tour door de school te bieden. Vanwege corona kunnen de traditionele open dagen namelijk niet doorgaan.

De brillen bieden een leuk en speels alternatief voor de honderden basisschoolleerlingen en hun ouders, om op een virtuele manier toch kennis te maken met de school. “Als je de bril op hebt, lijkt het of je midden in de school staat. Je kunt 360 graden om je heen kijken en maakt kennis met docenten en het interieur van de school”, zegt Jan Dobben van Stichting Agnieten College.

3000 VR-brillen

“De brillen zijn uitgedeeld op zo’n 54 regionale basisscholen waar normaal gesproken onze leerlingen vandaan komen. Het is een poging om ze samen met hun ouders toch een klein beetje te helpen bij de keuze voor de school waar ze na groep acht van het basisonderwijs naar toe willen.”

Eén van de leerlingen die de bril heeft getest is de 10-jarige Bobby Kamphuis. Samen met haar vader heeft ze de filmpjes van de verschillende scholen inmiddels bekeken.
“Ik vind het leuk en leerzaam”, zegt Bobby. “Ik let er vooral op of het er een beetje leuk uitziet qua kleuren en lokalen.” De aankleding van de schoolkantine en de sportzalen kunnen daarbij vooral rekenen op haar interesse. Want pauzes en sporten vindt ze belangrijke activiteiten op school.

 

Lees verder en bekijk de video op RTV Oost