De Nederlandse Michelle Sweering is het slimste wiskundemeisje ter wereld. Op de Internationale Wiskunde Olympiade in Zuid-Afrika haalde de 17-jarige Sweering uit Krimpen aan den IJssel een gouden medaille.

Goud, zilver en brons

Michelle was daarmee het enige meisje ter wereld dat een gouden medaille scoorde. In totaal wonnen 49 van de ruim 560 deelnemers een gouden medaille. Daarbij behoorden ook Jeroen Winkel (17) uit Nijmegen en Peter Gerlagh (18) uit Tilburg. Twee andere teamleden kregen zilver, en nog een Nederlander mocht brons in handen nemen.

In het landenklassement werd Nederland derde. Daarmee is het de hoogste notering voor ons land in de Olympiade tot nu toe. China, Amerika, en Taiwan eindigden in de top 3.

‘Trots’

Bondscoach Quintijn Puite is trots op zijn team: “We wisten dat we dit jaar een gouden team hadden, maar deze resultaten overtreffen al onze verwachtingen. We zijn ongelooflijk trots op alle zes de teamleden.”

Wiskundige vraagstukken

De leerlingen kregen drie wiskundige vraagstukken voorgelegd, waar zij in 4,5 uur een antwoord op moesten geven. Michelle Sweering was