Microsoft wil dat universiteiten aan de slag gaan met zijn hologrammenbril Hololens, en looft daarom vijf keer 100.000 dollar uit voor de ontwikkeling voor onderzoek naar nieuwe toepassingen.

Microsoft wil dat universiteiten aan de slag gaan met zijn hologrammenbril Hololens, en looft daarom vijf keer 100.000 dollar uit voor de ontwikkeling voor onderzoek naar nieuwe toepassingen. Universiteiten hebben tot 5 september de tijd om hun voorstel voor Hololens-projecten in te dienen.

Microsoft zegt onder meer geïnteresseerd te zijn in de manier waarop de bril datavisualisatie, betere communicatie en interactieve kunst mogelijk maakt. De winnaars van de prijzen worden op 6 oktober bekendgemaakt. Naast de geldsom krijgen zij ook twee ontwikkelaarsversies van de Hololens zelf.

De Hololens, die in januari werd gepresenteerd, gebruikt een doorzichtig scherm voor de ogen van de drager om beelden te projecteren op de 'echte' wereld. Eerder toonde Microsoft onder meer dat NASA-onderzoekers de bril gebruiken om op aarde het landschap van Mars te simuleren.