Microsoft haalt binnenkort de Speelhoek-functie uit Windows 10 Mobile. Met die toepassing was het sinds Windows 8.1 mogelijk om een aparte app-selectie te maken voor kinderen. Qua functionaliteit komt de Speelhoek (Kids Corner in het Engels) bijvoorbeeld overeen met de Kids-stand van Samsung-tablets en smartphones. Ouders bepalen zelf welke apps hierin toegankelijk zijn, zodat kinderen de mobiel kunnen gebruiken zonder dat ze bij gevoelige informatie kunnen – denk mail-apps of app-winkels.

Microsoft haalt binnenkort de Speelhoek-functie uit Windows 10 Mobile. Met die toepassing was het sinds Windows 8.1 mogelijk om een aparte app-selectie te maken voor kinderen.

Qua functionaliteit komt de Speelhoek (Kids Corner in het Engels) bijvoorbeeld overeen met de Kids-stand van Samsung-tablets en smartphones. Ouders bepalen zelf welke apps hierin toegankelijk zijn, zodat kinderen de mobiel kunnen gebruiken zonder dat ze bij gevoelige informatie kunnen – denk mail-apps of app-winkels.

Volgens Microsoft werd de Speelhoek echter te weinig gebruikt, en daarom wordt er geen tijd en moeite meer in de verdere ontwikkeling ervan gestoken. Vanaf de Anniversary Update is de Speelhoek niet langer beschikbaar in Windows 10 Mobile. Die update lanceert ergens in de komende zomermaanden.

Alternatief: de Apphoek

Er is echter een alternatief: de Apphoek. Die functie lijkt erg op de Speelhoek, want ook hier bepaal je welke apps zichtbaar zijn voor de mensen die je toestel lenen. En daardoor dus ook welke niet. De Apphoek is te vinden onder Instellingen > Accounts > Apphoek.