In deze podcastserie spreken we met mensen uit de onderwijspraktijk over onderwijs op afstand. Wat zijn hun ervaringen? Wat gebeurt er achter de schermen? Wat betekent contact in tijden van crisis? Remco Pijpers sprak met diverse mensen uit het onderwijs en experts. Dit is het resultaat.

Door: Remco Pijpers | Kennisnet.

Normaal gesproken proberen we kinderen zoveel mogelijk weg te houden bij beeldschermen. Voornamelijk omdat dit beter is voor hun gezondheid, zo zeggen de experts. Maar nu de scholen dicht zijn en leraren en leerlingen thuiszitten, brengen we achter deze beeldschermen veel meer tijd door. Op dit moment zijn ze essentieel voor het contact tussen leraar en leerling, leraar en ouder en leerlingen onderling.

Maar wat betekent contact in tijden van crisis? Hoe kom je tot nabijheid als er op afstand les wordt gegeven? Welke gebruikelijke en doorgaans gewone rituelen zijn nu niet meer mogelijk? En krijgen deze rituelen nu een nieuwe vorm en misschien ook wel een nieuwe betekenis?

Beluister de podcasts

In de mini-podcast Onderwijs op afstand spreken we in deze crisisperiode elke maandag tot en met donderdag met mensen uit de onderwijspraktijk. Zij delen hun ervaringen en vertellen hun verhalen. Ook laten we soms een expert aan het woord.

Bekijk hier het volledige artikel en beluister de podcasts.