Binnenkort wordt de minicomputer Micro:bit voor het Nederlandse onderwijs uitgebracht. De minicomputer is ontwikkeld door de BBC en moet kinderen leren programmeren. Nederland is samen met IJsland

Binnenkort wordt de minicomputer Micro:bit voor het Nederlandse onderwijs uitgebracht. De minicomputer is ontwikkeld door de BBC en moet kinderen leren programmeren. Nederland is samen met IJsland één van de eerste landen waar de Micro:bit buiten het Verenigd Koninkrijk wordt uitgebracht. Inmiddels zijn in de afgelopen twaalf maanden 1 miljoen Micro:bits aan scholen uitgedeeld. De Micro:bit Foundation wordt gesteund door bedrijven als Microsoft, Samsung en chipmaker ARM. De Micro:bit is te vergelijken met de Raspberry Pi, maar dan beperkter en kindvriendelijker.

Leren programmeren

Met het device kunnen kinderen niet alleen met de hardware experimenteren, maar ook met software (bijvoorbeeld met programmeertalen zoals JavaScript en MicroPython). Het programmeren gebeurt in het Nederlands. Het is de bedoeling dat de computer volgend jaar in China en in de VS wordt uitgebracht. En inmiddels hebben al meer dan twintig landen interesse getoond.