Zet jij in je lessen digitale leermiddelen in en laat je daarbij leerlingen op hun eigen device werken? Dan wil je geen gedoe met trage apparaten, niet werkend internet of een zoektocht naar stroomkabels. Je wilt dat je leerlingen lekker aan het werk kunnen zodat jij leraar kunt zijn in plaats van ict-helpdesk. Goed nieuws: de Acer Chromebook 314 voldoet precies aan het wensenlijstje van leraren en leerlingen.

Leerlingen laten werken met een laptop, stel hoge eisen aan de werking ervan. Want als je als leerling of leraar tegen teveel hobbels aanloopt, dan zit een laptop eerder in de weg dan dat het bijdraagt aan het leren. Zonde, want de digitale educatieve mogelijkheden zijn enorm. Maar wat staat er dan op dat wensenlijstje van een school en in hoeverre voldoet de Acer Chromebook 314 daaraan?

Wens 1: De lestijd is al kort, dus snel opstarten is belangrijk

Niets zo vervelend als laptops die lang bezig zijn om op te starten. Dat betekent wachttijd voor leerlingen met alle frustraties van dien. Openklappen en snel beginnen is wat je wilt. Zeker omdat leerlingen bij elke les weer opnieuw opstarten. De Acer Chromebook 314 heeft de nieuwste Intel®-processor die razendsnel is waardoor opstarten weinig tijd kost. En dankzij het extra vermogen verlopen grafische projecten soepeler zodat taken sneller worden uitgevoerd. Wat ook heel prettig is, zijn de twee USB Type-C poorten. Deze zorgen voor een ultrasnelle gegevensoverdracht en videostreaming. De bijbehorende USB 3.1 Type-C™-connector is 10 keer sneller dan de USB 2.0.

Wens 2: Geen gedoe met lege accu’s

Opladen is lastig in een schoolsituatie omdat je leerlingen geen vaste plek hebben. Met de accu van de Acer Chromebook 314 kun je tot 12,5 uur zonder opladen aan de slag. Daar red je makkelijk de schooldag mee. Bijkomend voordeel: de voedingsadapter kan gerust thuisblijven en dus ook niet kwijtraken.

Wens 3: Internetverbinding moet draadloos, snel en stabiel zijn

Veel van de educatieve toepassingen hebben een stabiele en snelle internetverbinding nodig. De Intel® Gigabit WiFi en de strategisch geplaatste draadloze antenne zorgen voor een sterk, consistent draadloos signaal. Daarmee ben je veel minder afhankelijk van waar je leerlingen in het schoolgebouw werken, de antenne werkt namelijk met 2x MU-MIMO (Multi-User Multiple-Input en Multiple-Output), een standaard die hogere draadloze snelheden biedt en meer draadloze apparaten tegelijk kan verwerken.

Wens 4: Tegen een stootje kunnen en niet te zwaar

Leerlingen verplaatsen zich van huis naar school en van lokaal naar lokaal. En nemen hun schoolspullen mee in een rugzak die ook wel eens op de grond belandt. De Acer Chromebook 314 is iets groter dan een A4-tje en weegt slechts 1,5 kg. Wel zo fijn voor de ruggen van leerlingen die nog in de groei zijn. Daarnaast is deze Acer Chromebook voorzien van een schokabsorberend bumperontwerp dat de onderdelen beschermt tegen stoten en vallen.

Wens 5: Prettig schermformaat

Om lekker te kunnen werken, heb je een scherm nodig dat daaraan bijdraagt. Het grote 14-inch scherm van de Acer Chromebook 314 is ontworpen voor het werken in omstandigheden met veel licht en daardoor ideaal voor scholen.

Zien is geloven: probeer het uit

In theorie biedt de Acer Chromebook 314 alles wat een leraar en leerling kan wensen. Maar zien is geloven, dus probeer het vooral zelf uit. Vraag daarom nu een gratis demo aan en overtuig jezelf. Nieuwsgierig? Vraag nu via acereducation.benelux@acer.com een demo model aan en test deze Acer Chromebook binnen uw school!