Dit jaar vallen alle educatieve leermiddelen die op cd/dvd aan scholen geleverd worden niet meer onder het 19% btw-tarief maar onder het 6% btw-tarief. Hiermee wordt educatieve software door de belastingdienst eindelijk gelijk getrokken met educatieve boeken en betalen scholen geen extra btw meer als zij voor een digitale methode kiezen.

Dit jaar vallen alle educatieve leermiddelen die op cd/dvd aan scholen geleverd worden niet meer onder het 19% btw-tarief maar onder het 6% btw-tarief. Hiermee wordt educatieve software door de belastingdienst eindelijk gelijk getrokken met educatieve boeken en betalen scholen geen extra btw meer als zij voor een digitale methode kiezen. De meeste educatieve uitgeverijen durven hier nog niet naar te handelen: zij hebben nog geen officieel bericht ontvangen over de wijziging en het is nog onduidelijk voor welke leveringen het wel geldt en voor welke niet. Muiswerk Educatief daarentegen is er als innovatieve uitgever snel bij en biedt gebruikers het voordeel zelfs met terugwerkende kracht (bij facturen per 1 januari 2010).

Muiswerk Educatief is uitgever van digitale leermiddelen: geen schoolboeken, maar interactieve computerprogramma’s die zorgen dat elke leerling krijgt aangeboden wat hij nodig heeft en die met duidelijke uitleg reageren op elke actie van de leerling. De docent draait rapporten uit en ziet hoe zijn leerlingen voortgang boeken. Het platform kent inmiddels 40 verschillende programma’s die op ruim 2400 schoollocaties gebruikt worden. Bij deze uitgeverij is het verlaagde belastingtarief groots gevierd. Eindelijk hoeven innovatieve scholen niets extra’s te betalen als zij effici