Dinsdag heeft het Innovatieproject van de VO-raad de publicatie

Dinsdag heeft het Innovatieproject van de VO-raad de publicatie ‘Van scholen leren over innoveren’ gepresenteerd. Sjoerd Slagter, voorzitter van de VO-raad, nam het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van programmaleider Myra Zweekhorst.

De publicatie ‘Van scholen leren over innoveren’ is interessant voor iedereen die wil weten hoe scholen voor voortgezet onderwijs hun innovatieplannen in de praktijk brengen. Een inleidende tekst geeft beknopte informatie over actueel wetenschappelijk onderzoek naar onderwijsvernieuwingen, gebaseerd op een studie van prof. dr. Sietske Waslander, hoogleraar sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In het tweede gedeelte worden de innovaties en de onderzoeken van de Expeditiescholen beschreven. Daarnaast is op iedere school een sleutelfiguur geïnterviewd over zijn of haar ervaringen tot nu toe.

Van scholen leren over innoveren is het tweede deel in een reeks publicaties die verschijnt over Expeditie durven, delen, doen. In Expeditie durven, delen, doen werken achttien scholen gedurende drie jaar samen met onderzoekers, om zo te leren van innoveren en de kwaliteit van hun onderwijs te verbeteren. Expeditie durven, delen, doen is een initiatief van het Innovatieproject van de VO-raad. Meer informatie over het Innovatieproject en durven, delen, doen is te vinden op www.durvendelendoen.nl.