De bekende Koekeloere-vrienden Moffel en Piertje storten zich vanaf april in de wereld van rekenen en wiskunde. NTR Schooltv start met een nieuwe vierdelige serie voor leerlingen in groep 1 en 2 [Z@ppelin/Z@pp op Nederland 3].

De bekende Koekeloere-vrienden Moffel en Piertje storten zich vanaf april in de wereld van rekenen en wiskunde. NTR Schooltv start met een nieuwe vierdelige serie voor leerlingen in groep 1 en 2 [Z@ppelin/Z@pp op Nederland 3]. Rekenen is een speerpunt in het onderwijs. Het project, dat in samenwerking met de SLO wordt gemaakt, wil de ontwikkeling van rekenkundige begrippen stimuleren.

In de serie komen verschillende begrippen op een speelse manier aan bod. Wanneer past iets wel of niet? Hoe kun je door manipulatie iets juist wel passend maken? Zwaar en licht, veel of weinig? Hoe hangen deze begrippen met elkaar samen? Hoe kun je een hoeveelheid opsplitsen? Kinderen ontdekken zo dat het totaal wel hetzelfde blijft. En grotere hoeveelheden hoef je niet telkens opnieuw te tellen wanneer je symbolen gebruikt. Wat is dan handiger? Streepjes of cijfers? Neem een kijkje op de site van Schooltv voor meer informatie over Koekeloere.

Deze serie Rekenen met Moffel en Piertje en alle andere programma