Na een succesvolle introductie vorig jaar door toenmalig minister Van Bijsterveldt is de nieuwste versie van Go VMBO!, de eerste studiekeuzegame voor basisschoolleerlingen, ook dit jaar gratis beschikbaar.

Na een succesvolle introductie vorig jaar door toenmalig minister Van Bijsterveldt is de nieuwste versie van Go VMBO!, de eerste studiekeuzegame voor basisschoolleerlingen, ook dit jaar gratis beschikbaar.De game helpt leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding en school.In 2012 hebben ruim 45.000 leerlingen aan de game deelgenomen. 


Nieuw in versie 2012/2013
Op basis van gebruikersonderzoek is de Go VMBO! game zowel technisch als inhoudelijk geactualiseerd. Zo kunnen leerlingen, naast de sectoren zorg & welzijn, groen, economie en techniek, nu ook gamen-derwijs kennismaken met de sector Intersectoraal binnen het VMBO. Verder is de informatie in de game volledig geactualiseerd en op diverse punten vernieuwd en aangepast, waardoor spelen nog interessanter en leuker wordt.

Waardevol middel
Onderzoek wijst uit dat basisschoolleerlingen en ouders tijdens het keuzeproces profijt hebben van objectieve, toegankelijke informatie over het VMBO en hulpmiddelen die aansluiten bij hun belevingswereld. Daarom heeft de Stichting Platforms VMBO (SPV) de educatieve game Go VMBO! ontwikkeld. De game is bedoeld voor alle basisschoolleerlingen en helpt specifiek toekomstige VMBO-leerlingen bij een goede voorbereiding op hun keuze. Ter promotie van de game heeft de Stichting Platforms VMBO een gratis promotiepakket samengesteld voor leerkrachten in het basisonderwijs en hun leerlingen.

De studiekeuzegame kan altijd en overal via internet worden gespeeld en is net als het promotiepakket gratis beschikbaar via www.govmbo.nl.