Op IPON kun je veel exposanten op de beursvloer verwachten in Hal 3 van de Jaarbeurs. Ook is er een mooi gevarieerd programma met 100+ interessante kennissessies. Woensdag 6 april host Roos Moggré een discussiepanel met onderwijsinfluencers. Donderdag 7 april kan je tijdens de Keynote in gesprek gaan met William Rankin. Blijf leren en innoveren, kom naar IPON 2022. De inspiratie die jij nodig hebt vind je dan ook op de IPON. 

Registreer je snel via: Registratie IPON 2022

120+ Lezingen en Keynotes
Voor de komende editie bieden wij opnieuw ruim 100 uur aan content, verdeeld over het hoofdpodium en 10 lezingenzalen. Het IPON 2022 programma staat bol van prominente sprekers die jou inspireren, belangrijke inzichten meegeven en je vooruit helpen met handige tips en tricks.

Zie hieronder een voorproefje van enkele sessies uit het programma:

Anansi de Spin: Lesmateriaal over diversiteit en inclusiviteit
Aandacht voor diversiteit en inclusiviteit is een kernopdracht van het onderwijs. Stichting Toekomstweb, NinSee en Uitgeverij Deviant presenteren het lespakket ‘Anansi de Spin, Wie niet sterk of groot is, moet slim zijn!’ Maak kennis met het nieuwe en kleurrijke online en offline lesmateriaal.

Typen: de vergeten 21e eeuwse vaardigheid
Tot de Digitale geletterdheid behoort ook het efficiënt om kunnen gaan met tekstverwerkingsprogramma’s. Deze presentatie van Henny van der Meijden gaat over het leren typen op school, want ieder kind moet de mogelijkheid krijgen tot een goede typevaardigheid binnen het curriculum.

Gamify your Education
Wil je zelf educatieve games bouwen zonder technische kennis? Dat kan! Zet allerlei opdrachten en vragen in een eigen gameboard en laat leerlingen het spel spelen, en monitor zelf mee. Deel punten uit, live feedback en volg de voortgang van de spelers. Gamify your Education met Jelle Kabbes tijdens IPON 2022.

Bij scholen aan tafel: ambities, keuzes en vraagstukken bij gepersonaliseerd leren met ict
Er zijn veel vragen over gepersonaliseerd leren met ict in de onderwijspraktijk. De Kennistafel Gepersonaliseerd leren met ict, bestaande uit professionals uit het PO en onderzoekers, heeft een casusonderzoek uitgevoerd om vraagstukken over gepersonaliseerd leren met ict in de context op te duiden.

Leerlingen leren slim en effectief plannen met de StudyPlanner app
Voor leerlingen in het VO is er een handige app waarmee ze slim en effectief leren plannen. Met StudyPlanner maken leerlingen zelf eenvoudig een dag- en weekplanning. Studievaardigheden staan op deze tijdsplanning, maar uiteraard ook sport en hobby’s. De StudyPlanner is onderdeel van Studyspace, leer meer op IPON.

Stream like a gamer
Microsoft Expert Hasan Yildirim krijgt dagelijks vragen hoe je met kleine verbeteringen de aandacht en interactie leuker kan maken. Krijg tijdens deze sessie tips om beter met MS Teams te werken en tips voor de juiste setup.

Bellen via Teams
Steeds meer scholen en besturen maken de overstap naar Teams Telefonie. Iedere gebruiker kan onafhankelijk van apparaat en plaats bellen, beschikbaarheid bepalen en meer. Jeslyn Hardeveld vertelt je graag hoe het werkt en welke licenties je nodig hebt.