In de Week van het Onderwijs komt de NTR met een thema-avond over de kwaliteit van het onderwijs in Nederland, met daarin veel aandacht voor de visie van leerlingen en ouders. De live-uitzending van anderhalf uur is op dinsdag 5 oktober op Nederland 2 om 20.25 uur en wordt gepresenteerd door Joost Karhof en Pernille La Lau. Het programma heeft een interactief karakter.

In de Week van het Onderwijs komt de NTR met een thema-avond over de kwaliteit van het onderwijs in Nederland, met daarin veel aandacht voor de visie van leerlingen en ouders. De live-uitzending van anderhalf uur is op dinsdag 5 oktober op Nederland 2 om 20.25 uur en wordt gepresenteerd door Joost Karhof en Pernille La Lau. Het programma heeft een interactief karakter. Kijkers kunnen reageren via e-mail en Twitter. Andrew Makkinga zal vanachter zijn twitterdesk een directe lijn hebben met de kijkers en hun reacties op de reportages en discussie bespreken.

De afgelopen maanden is druk gediscussieerd over de vraag hoe het verder moet met ons basis-, beroeps- en voortgezet onderwijs. In zes onderwijsdebatten in het land spraken de professionals zich uit over de problematiek: bestuurders, pedagogen en docenten. Maar