Taalzee is een innovatieve webapplicatie waarmee kinderen spelenderwijs kunnen oefenen in taal op hun eigen niveau. Dit oefenprogramma is ontwikkeld door Oefenweb.nl, de ontwikkelaars van Rekentuin.

Taalzee is een innovatieve webapplicatie waarmee kinderen spelenderwijs kunnen oefenen in taal op hun eigen niveau. Dit oefenprogramma is ontwikkeld door Oefenweb.nl, de ontwikkelaars van Rekentuin. De applicatie is uniek vanwege de adaptieve werking en de koppeling met wetenschappelijk onderzoek. Net als in Rekentuin wordt in Taalzee een innovatief adaptief algoritme gebruikt dat is ontwikkeld door de programmagroep Psychologische Methodenleer aan de Universiteit van Amsterdam. Dit algoritme zorgt ervoor dat spelers automatisch opgaven krijgen aangeboden op hun eigen niveau, zonder dat de docent hier iets voor hoeft in te stellen. Taalzee bevat ruim 20.000 opgaven verdeeld over 11 verschillende taalspellen.


 


Als oefen volgsysteem biedt Taalzee docenten of ouders gedetailleerde informatie over de individuele ontwikkeling van kinderen en hun sterke en zwakke punten. Omdat Taalzee web-based is, zijn gebruikers niet gebonden aan