Office 2016 voor Windows komt op 22 september voor consumenten uit en geeft scholen meer controle over updates. Dat meldt Microsoft donderdag. Office beslaat de apps Word, Excel, Powerpoint, Outlook en Onenote.

Office 2016 voor Windows komt op 22 september voor consumenten uit en geeft scholen meer controle over updates. Dat meldt Microsoft donderdag. Office beslaat de apps Word, Excel, Powerpoint, Outlook en Onenote.

Office 2016 heeft enkele nieuwe functies zoals de mogelijkheid om een bestand met meerdere mensen tegelijkertijd te bewerken. Ook is het in de nieuwe versie van Office mogelijk bestanden standaard op te slaan in Onedrive, de cloudopslagdienst van Microsoft.

Daarnaast is het uiterlijk van de verschillende apps wat meer onderscheidend gemaakt met kleurbalken. De bovenbalk van Word is blauw, die van Excel groen, Powerpoint rood en Onenote paars. Ook is een donker thema beschikbaar voor de apps. Office 2016 is vanaf 22 september beschikbaar voor Windows-gebruikers met een Office 365-abonnement. Voor Mac is de software al sinds juli beschikbaar.

Scholen met Office 365 kunnen er nu voortaan voor kiezen om nieuwe functies voortaan pas later te installeren, terwijl beveiligingsupdates wel doorlopen.