Het gratis Office 365 voor scholieren-programma van Microsoft is vanaf deze week ook voor Nederlandse scholieren beschikbaar.

Het gratis Office 365 voor scholieren-programma van Microsoft is vanaf deze week ook voor Nederlandse scholieren beschikbaar. Dat meldt Microsoft op zijn blog.

Het programma werd eind 2014 reeds in de Verenigde Staten uitgerold, maar is nu wereldwijd beschikbaar. Microsoft bood zijn Office 365-dienst, waarin onder meer Word, Excel en Powerpoint zit inbegrepen, al gratis aan voor scholieren en leraren. Voorheen moest een school echter per individue een aparte aanvraag doen voor een gratis licentie. Sinds deze week kunnen Nederlandse scholieren dit zelf regelen. Zij hoeven hiervoor enkel een schoole-mailadres te hebben. Hun school moet wel een geldige licentie hebben.

Geïnteresseerden kunnen het e-mailadres dat zij van school hebben gekregen invoeren op de site van Microsoft en zo direct zien of zij in aanmerking komen voor een gratis licentie. Zo'n licentie staat installatie van Microsoft Office op maximaal vijf apparaten toe.