Brainport Eindhoven – De Nederlandse scale-up Prowise heeft zijn grootste touchscreen ooit gelanceerd. De 98”-variant van Prowise Touchscreen Ten behoort qua features tot het high end segment en komt op de markt tegen een zeer scherpe prijsstelling.

Met het Prowise Touchscreen Ten 98” maakt Prowise haar line-up (55”, 65”, 75” en 86”) compleet. Het grootste scherm beschikt over dezelfde technologische features, connectiepoorten en software als de rest van de digiborden uit de Prowise-familie, inclusief onderscheidende privacy- en cybersecuritycertificeringen. Qua prijsstelling heeft het scherm echter, in die range van grootte, met een verkoopprijs van slechts 5000 euro (exclusief btw) een unieke positie in de markt.

“Door onze internationale groei, zeker in Duitsland, bemerken we steeds vaker een vraag naar grotere formaten touchscreens. Met de 98” krijg je meer scherm dan ooit, maar we hebben er natuurlijk wel voor gezorgd dat je kunt rekenen op de hoogste privacyvoorwaarden, uitgebreide vijf jaar garantie en kosteloze software-updates”, geeft Prowise-directeur Michael Ahrens aan.

Display bonding en nano-textuur
Door de gebruikte touchtechnologie (ProWrite), glasplaat (nanotextuur) en display bonding (geen ruimte tussen glasplaat en LCD-panel) beschikt het Prowise Touchscreen Ten over een vloeiende pen-op-papier schrijfervaring. De display bonding gaat daarnaast schitteringen op het scherm tegen, omdat externe lichtval niet terugkaatst.
Voor het verminderen van weerspiegeling, reflectie en vingerafdrukken zit bij het scherm nano-textuur direct in de glasplaat geëtst. Deze techniek wordt door Apple, tegen een forse meerprijs, aangeboden op iMacs en is bij Prowise standaard inbegrepen.

Volledige conferenceoplossing
Met het 4K Ultra HD IPS Panel, 2.1 Dolby Audio Soundbar en 6 wide area microfoons is het scherm uitgerust met de allerbeste audiovisuele mogelijkheden. Met de optionele Prowise MOVE-camera ontstaat een volledige conferenceoplossing voor het organiseren van digitale meetings of vergaderingen. Het scherm heeft 40 touchpunten en wordt uitgeleverd met twee pennen. Door de USB-C-poorten, een geposteerd aan de voorzijde van het scherm, is slechts één kabel nodig voor touch, 60w stroom, geluid en video vanuit een device.

Klaar voor gebruik
De 98”-variant is, net zoals de andere Prowise-schermen, standaard uitgerust met het in eigen beheer ontwikkelde besturingssysteem Prowise Central. Hierdoor heeft de gebruiker de beschikking over whiteboard- en annotatiesoftware (ProNote), screencastprotocollen als AirPlay en Chromecast, een Appstore (Teams, Meet, Skype en Zoom) en de awardwinnende onderwijssoftware Prowise Presenter. Al deze features zijn zonder een pc-module inzetbaar.

Privacy en cyberveiligheid
Om scholen een veilig en privacyvriendelijk leerklimaat te bieden, ontwikkelt Prowise alle hardware en software in eigen beheer. Deze visie wordt wereldwijd erkend door onafhankelijke certificaten zoals ISO 27001en AV-Test Institute ‘Getest IoT-product’. “Er is geen andere touchscreenaanbieder op de onderwijsmarkt die dezelfde onafhankelijke privacy- en securitycertificaten kan overleggen”, vertelt Ahrens.