Onderwijstechnologie is een belangrijk hulpmiddel om effectief lesgeven en leren in de klas mogelijk te maken. Onderwijstechnologie wordt al eeuwen ingezet om de betrokkenheid van studenten of leerlingen te vergroten. Afgelopen maanden is het belang nog groter geworden om communicatie en leren goed in beweging te houden waar dat nodig is.

Door gebruik te maken van alle bestaande technologieën hebben scholen vaak al vele manieren gevonden om digitale- en afstandstechnieken in te zetten. Vaak zijn scholen al gedeeltelijk ingericht om zowel de leerlingen in het klaslokaal alsook de leerlingen op afstand tegelijkertijd goed te kunnen ondersteunen. Onderwijstechnologie staat centraal in dit soort gemixte leeromgevingen en het is dan ook erg belangrijk dat scholen een balans maken van wat er allemaal al voor hen beschikbaar is.

Tijdelijke schoolsluitingen zijn nog steeds actueel. Het is daarom belangrijker dan ooit dat scholen klaar zijn om zich snel aan te passen aan veranderingen in het lesgeven. Docenten willen juist nu gebruik maken van onderwijstechnologie oplossingen om ervoor te zorgen dat de lessen zo soepel mogelijk kunnen worden voortgezet.

Voldoen aan de behoeften van het huidige klaslokaal

Elke school zou moeten analyseren of hun huidige technologische voorzieningen dergelijke snelle veranderingen in de dynamiek van de klas kunnen ondersteunen. Een digibord met projector is een prima hulpmiddel voor gebruik in de klas, maar kan je leerlingen niet effectief ondersteunen als ze vanaf afstand moeten leren.

Een touchscreen digibord kan een docent en de betrokken studenten wel beter ondersteunen tijdens afstandsonderwijs. Dit kan bijvoorbeeld door docenten toegang te geven tot functies voor het delen van schermen en hulpmiddelen voor externe toegang.

Het Promethean ActivPanel kan deze connectiviteit en samenwerking eenvoudig maken, zelfs als sommige studenten op afstand moeten leren. Op deze manier kunnen studenten nog steeds deelnemen aan leuke uitdagende lessen en missen zo min mogelijk onderwijstijd.

Door gebruik te maken van onze Screen Share-app en video oplossingen kunnen studenten op afstand deelnemen aan groepsactiviteiten en kan het lesgeven zo normaal mogelijk doorgaan.

Door het beeld van het ActivPanel vanuit het klaslokaal te delen met studenten op afstand kunnen docenten op een nieuwe manier lesgeven. Als een leerling vanuit het klaslokaal en of op afstand zijn scherm via onze app deelt met het ActivPanel en daarbij bijvoorbeeld zijn camera-app opent, kan hij zijn werk direct aan de groep laten zien. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor geschreven teksten, een tekening, een object of verzin het maar.

 

Dit soort activiteiten motiveert de manier van samenwerken door middel van directe feedback en het maakt geen verschil meer of je studenten in het klaslokaal of op afstand leren.

Oplossingen voor onderwijstechnologie zijn een investering om de onderwijstijd en begeleiding van leerlingen en studenten extra te ondersteunen.

Lees meer over Promethean en het ActivPanel-assortiment