Binnenkort zal Khan Academie verder gaan als stichting, waardoor het online leerplatform onafhankelijk wordt van ontwikkelaar Perceptum. Dit biedt meer mogelijkheden tot groei voor het platform en vergroot de inbreng van de community. De stichting zal worden geleid door een nog aan te stellen bestuur.

Binnenkort zal Khan Academie verder gaan als stichting, waardoor het online leerplatform onafhankelijk wordt van ontwikkelaar Perceptum. Dit biedt meer mogelijkheden tot groei voor het platform en vergroot de inbreng van de community. De stichting zal worden geleid door een nog aan te stellen bestuur. Daarnaast kunnen ambassadeurs en vrijwilligers zich melden om bij te dragen aan het project en zich te verbinden met deze innoverende leeromgeving.

 De reden dat Khan Academie een stichting wordt heeft te maken met het ideaal van Perceptum van het bieden van gratis online onderwijs. Het bedrijf vindt dat deze adaptieve en gedifferentieerde manier van onderwijs voor iedereen toegankelijk moet zijn. Toch zijn er de benodigde kosten voor het bouwen en onderhouden van dit platform en daarom wil de organisatie overgaan op het werken met ambassadeurs en donateurs met affiniteit voor het onderwijs.

De rol van Perceptum zal veranderen van leidend naar ondersteunend, waarbij de financi