Wat hebben lichtparcours, schaduwtoneel en caleidoscoop met elkaar te maken? Juist! Deze onderwerpen over licht en donker staan centraal in Les Go Wetenschap & Techniek met het thema ‘Verlicht’. Zo schenk je tijdens de kerstperiode direct aandacht aan techniekonderwijs.

Weet je zelf niet genoeg over dit onderwerp? Geen probleem! In de handleiding staat altijd een factsheet, met belangrijke feiten die jou voorzien van de nodige achtergrondinformatie. Daardoor kun je direct aan de slag met deze lessen.

Deze complete serie is ontwikkeld in een co-creatie van experts van Wismon en onderwijskundigen van de Rolf groep. Hiermee ben jij structureel toegerust op het aanbieden van Wetenschap & Techniek.

Techniek is overal om ons heen. Vele onderwerpen sluiten naadloos aan bij de belevingswereld van kinderen. Bovendien zijn kinderen nieuwsgierig en dol op experimenteren en onderzoeken. Het bespreken en oefenen met techniek leidt tot creatief- en kritisch denken en het bedenken van oplossingen.

Tijdens afwisselende activiteiten maken kinderen op een speelse manier kennis met wetenschap en techniek. Met spellen, proefjes en knutselactiviteiten leren de kinderen de karakteristieke eigenschappen van het natuurkundig verschijnsel licht. Daarnaast doen de kinderen hun eigen onderzoekje waarbij de basis wordt gelegd voor ontwerpend leren.

Iedere serie bestaat uit:

  • Factsheet -> met achtergrondinformatie voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten.
  • Les 1 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Les 2 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Les 3 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Aansluitende bijlagen/werkbladen

Gedurende schooljaar 2020/2021 is er iedere maand een nieuwe serie beschikbaar per doelgroep: 2-7 jaar (KDV), 5-10 jaar (BSO), 5-10 jaar (PO).

Zie alle beschikbare series op deze site van de Rolf groep, meld je aan en ontvang direct de serie van december 2020.