Over Ons

Technologie is niet meer weg te denken uit het onderwijs

Het onderwijsinnovatie & ICT platform Vives, opgericht in 1999, voorzag in een grote informatiebehoefte bij de nieuw aangestelde ICT-coördinatoren in het PO, VO en MBO-onderwijs.  Zij waren de eerste beleidsmakers voor wat betreft ICT-integratie binnen het onderwijs. En hoe gaaf was en is het dat zij massaal de benodigde informatie haalden uit het gratis onderwijsmagazine en online platform Vives. Het Comenius project, NLTree, Educatieve software op floppy discs, en veel meer initiatieven en projecten zijn in die jaren daarna gepasseerd.

Vandaag de dag is onderwijsinnovatie & ICT een domein welke elk onderwijsprofessionals aangaat. Digitale leermiddelen en toetsen, digitale geletterdheid, ICT-bekwaamheid, infrastructuur, onderwijsinnovatie en informatiesystemen zijn diensten en ontwikkelingen waar alle 600.000 onderwijsprofessionals in Nederland zich bezig mee moeten houden.

Technologie is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Het gaat er nu om de volgende stap te zetten en door een professionele inzet de positieve effecten te vergroten. Bovendien stellen het gebruik van technologie en de toenemende digitalisering in de samenleving scholen voor blijvende nieuwe uitdagingen en vragen, waar zij zich moeten verhouden.

Het platform Vives, Vives magazine, de digitale Vives nieuwsbrieven, vives.nl en de onderwijsvakbeurs IPON biedt het onderwijs al vele jaren informatie op het gebied van onderwijsinnovatie en ICT binnen het PO, VO en MBO-onderwijs.

Whitepapers, cases , artikelen en uitwisseling van ervaringen door scholen onderling is de basis van alle communicatiekanalen binnen het platform Vives. Met een community van inmiddels meer dan 20.000 leden en de grootste 2 jaarlijkse onderwijs & ICT vakbeurs IPON mag het platform inmiddels gerust een instituut genoemd worden.

 

RESHIFT DIGITAL BV

Vives en IPON is een activiteit van het bedrijf Reshift Digital te Haarlem.

Reshift Digital BV is  toonaangevend als het gaat om content over IT & Technologie, consumentenelektronica, gaming, computertechnologie en populairwetenschappelijke thema’s voor zowel consumenten als onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Met bevlogenheid bedacht, ontwikkeld en verspreid door onze eigen specialisten. Dat zorgt ervoor dat de merken van Reshift elke maand een zeer grote doelgroep weten te prikkelen, te inspireren en te activeren.

Reshift faciliteert en verbindt technologische kennis & innovatie met overheden, bedrijfsleven en communities. Dit doet zij via de inzet van magazines, artikelen, academies, webinars, videolibraries, white papers, online platformen en evenementen. Via de verschillende channels biedt zij IT managers, onderwijsprofessionals, CIO’s, CIO’s, developers, IT-architects en innovators nieuwe inzichten om groei en innovatie te stimuleren in een voortdurend veranderende technologische omgeving.

Reshift is tevens de bedenker en ontwikkelaar van verschillende educatieve programmeerpakketten (Bendoobox , Arduino Educatief) en organiseert /ondersteunt zij, in samenwerking met haar  businesspartners belangeloos buitenschoolse coding evenementen voor kinderen in de leeftijd 8 t/m 14 door heel Nederland.