Help! Overleven in het Rijksmuseum is een gratis lespakket voor groepen 7 en 8. Met vier films en uitdagende lesopdrachten heeft u een kant en klaar lespakket voor de kerndoelen kunstzinnige ori

Help! Overleven in het Rijksmuseum is een gratis lespakket voor groepen 7 en 8. Met vier films en uitdagende lesopdrachten heeft u een kant en klaar lespakket voor de kerndoelen kunstzinnige oriëntatie en oriëntatie op jezelf en de wereld (tijd). Kies voor losse lesuren of maak er een project van.

Op www.rijksmuseum.nl/onderwijs kunt u de films bekijken en de lespakketten downloaden. Hier vindt u meer informatie en een handleiding voor de leerkracht. Gemakkelijker kan het niet!

De vier films gaan over overleven:
· De survival van de Nachtwacht (hoe Nederlands beroemdste schilderij oorlogen en vandalen overleefde)
· Tulp: hot or not? (hoe overleven trends de tijd?)
· Dromen in het Rijks (hoe overleef je het museum? gebruik je fantasie)
· Oesters en broodpap (eten en drinken in de Gouden Eeuw, wat at en dronk je om te overleven?)

De lespakketten zijn verschillend van opzet: individuele opdrachten en werken in teams. Indien gewenst kan het lespakket worden uitgebreid met een creatieve opdracht en / of gecombineerd met een bezoek aan het Rijksmuseum. Help! Overleven in het Rijksmuseum is de beste manier om de kerndoelen kunstzinnige oriëntatie en oriëntatie op jezelf en de wereld (tijd) in het curriculum op te nemen.

Laat uw leerlingen dit jaar zien dat ook zij het Rijksmuseum kunnen overleven. Dat is niet alleen gratis en heel gemakkelijk, het is ook nog eens hartstikke leuk!

Gratis films en lesmateriaal vindt u op www.rijksmuseum.nl/onderwijs

Tip: u kunt de films heel eenvoudig op de website van uw school plaatsen! Zo laat u ouders en leerlingen zien dat uw school werk maakt van kunstonderwijs.