Scholen zijn ‘behoudend’ in hun vraag naar digitale leermiddelen. Producenten zijn ‘voorzichtig’ met het ontwikkelen ervan. De ontwikkeling en toepassing van digitale leermiddelen gaat daardoor niet zo snel als zou kunnen. Dat blijkt uit onderzoek naar de leermiddelenmarkt, zo meldt de PO-Raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs.

Scholen zijn 'behoudend' in hun vraag naar digitale leermiddelen. Producenten zijn 'voorzichtig' met het ontwikkelen ervan. De ontwikkeling en toepassing van digitale leermiddelen gaat daardoor niet zo snel als zou kunnen. Dat blijkt uit onderzoek naar de leermiddelenmarkt, zo meldt de PO-Raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs.

Met digitaal leermateriaal wordt het voor leerlingen gemakkelijker lessen op hun eigen niveau te volgen, zegt de raad. "Leraren krijgen sneller inzicht in de vorderingen van hun leerlingen en kunnen hun les daar weer op afstemmen.''

"Uit het rapport blijkt duidelijk dat de markt vast zit, terwijl beweging zo ontzettend belangrijk is om nieuwe leermiddelen en innovatie met leermiddelen mogelijk te maken'', aldus vicevoorzitter Simone Walvisch van de PO-raad.