Brainport Eindhoven – Met het winnen van de prestigieuze raamovereenkomst met de stad Dortmund bevestigt onderwijsbedrijf Prowise haar voortrekkersrol in de digitalisatie van het Duitse onderwijs. De komende jaren worden er in Dortmund, net als in tal van andere steden bij onze Oosterburen, duizenden digiborden uit Budel geïnstalleerd. De geschatte omzet voor het project in Noordrijn-Westfalen kan oplopen tot 15 miljoen euro.

De stad Dortmund, centraal gelegen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, vervult een voorbeeldfunctie in de regio qua onderwijsdigitalisatie. Omliggende steden en dorpen kijken verwachtingsvol hoe Dortmund de vrijgekomen gelden uit het Digitalpakt inzet om klaslokalen te voorzien van moderne onderwijsmogelijkheden. In een van de meest prestigieuze aanbestedingstrajecten van heel Europa viel de keuze uiteindelijk op de oplossingen van Prowise.

Transparante samenwerking
“We zijn blij dat we met de firma Prowise een contractpartner hebben binnengehaald, die de aankomende drie jaar via het Digitalpakt scholen in Dortmund gaat uitrusten met interactieve digiborden. Hoewel wij nog maar aan het begin van het project staan, kunnen wij tot dusver melding maken van een goede en transparante samenwerking, waarvan uiteindelijk iedereen profiteert”, aldus Herrn van Rissenbeck van Stadt Dortmund.

Van start na zomervakantie
Prowise heeft er geen gras over laten groeien en de eerste klaslokalen in Dortmund zijn ondertussen al voorzien van de in Budel ontworpen digiborden. Tientallen scholen zijn al geïnventariseerd om te bepalen hoe de installaties het beste kunnen plaatsvinden. Dit hele project, van installaties op scholen tot uitgebreide trainingen voor leerkrachten, wordt door Prowise met eigen collega’s ingevuld.

Marktaandeel
Met tal van grote projecten in heel Duitsland, met de deelstaat Saksen-Anhalt als een van de eyecatchers, is Prowise mede verantwoordelijk voor de onderwijskundige inhaalslag bij onze Oosterburen. In heel het land stappen leerkrachten over van de in Duitsland nog gangbare krijtborden naar de interactieve digiborden van Prowise. Door een spectaculaire en constante groei is de Duitse markt verantwoordelijk voor een steeds groter gedeelte van de jaarlijkse omzet van de digibordenspecialist.

Visie op privacy
“We zijn trots dat we dit project, ondanks alle wereldwijde invloeden, succesvol mogen uitvoeren. Na de vakantie maakten al tal van leerkrachten en leerlingen in Dortmund een nieuwe start met onze digitale leeroplossingen. Dat een vooruitstrevende en grote stad als Dortmund ons het vertrouwen geeft, bewijst dat onze filosofie op het gebied van prijs-kwaliteit, duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en vooral privacy en security de juiste is. Zo gaan software-updates bijvoorbeeld via onze eigen servers in Duitsland”, verzekert Liesbeth Ahrens, Country Manager Germany. Prowise kan hiervoor tal van onafhankelijke certificeringen overleggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ISO 27001, ISO 27017, Privacy Verified, het Duitse AV-Test Institute en de (pending) BSI IT-Grundschutz-certificering. Prowise is daarnaast aangesloten bij het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport.