Budel – Het Prowise Touchscreen Ten G2 koppelt technische specificaties aan software die gecertificeerd is door dé wereldwijde autoriteit voor cyberveiligheid. Het nieuwe digibord is voorzien van Android 11, vier pennen met oppakherkenning, een anti-bacteriële glasplaat en honderden educatieve tools en apps.

Het splinternieuwe Prowise Touchscreen Ten G2 is voorzien van door het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) gecertificeerde onderwijs- en MDM-software. De BSI is de wereldwijde autoriteit voor cyberveiligheid en toetst op de hoogste eisen voor gegevensbescherming, informatiebeveiliging en dataopslag. De ontwikkeling van Prowise Presenter (waar leerkrachten lessen mee maken), Prowise Screen Control (om touchscreens op afstand te beheren) en cloudservices (voor bijvoorbeeld software-updates) zijn door de BSI beloond met het zeer prestigieuze IT-Grundschutz certificaat.

Volledige schrijfvrijheid 

Op het Prowise Touchscreen Ten profiteren gebruikers via vier meegeleverde pennen van een pen-op-papier schrijfervaring. Door de oppakherkenning wordt het oppakken van een pen direct gekoppeld aan een actie zoals het openen van de annotatiefunctie. De display bonding (geen ruimte tussen glasplaat en LCD-panel) en de nanotextuur (geëtst in de glasplaat) zorgen ervoor dat slimme schrijffuncties zoals handpalm- en objectherkenning optimaal kunnen worden benut.

Honderden educatieve tools en apps

Het digibord is uitgerust met honderden educatieve tools en apps, die zonder extra kosten of een pc-module kunnen worden ingezet. Het scherm ondersteunt bijvoorbeeld de populaire Microsoft Teams-, Google Meet, Skype- en Zoom-pakketten voor onderwijs op afstand. De leerkracht heeft daarnaast op het digibord de beschikking over veel gebruikte digitale onderwijstools zoals een mindmap, memory, getallenlijn, verhoudingstabel en een werkplanner.

Gezondheid

Het Prowise Touchscreen Ten G2 is voorzien van een anti-bacteriële glasplaat die vijf jaar lang 99% procent van alle meest voorkomende bacteriën doodt. Gezondheid en technologie gaan hand in hand op het digibord; via sensoren kunnen lokaal en op afstand de kwaliteit van parameters als luchtvochtigheid, temperatuur, CO2, gassen en stofdeeltjes worden uitgemeten. De optelsom van Android 11, 6/64GB opslag, Wifi 6 en scherpe prijsstelling maken het digibord tot een snelle, betrouwbare en toekomstgerichte investering voor scholen wereldwijd.

Gebruiksvriendelijk

Het digibord is gebruiksvriendelijker dan ooit en geeft de leerkracht de controle. De drie on-glass buttons aan de voorkant zijn instelbaar en koppel je zelf aan een actie of programma, bijvoorbeeld de onderwijssoftware Prowise Presenter. Met de optionele afstandsbediening zijn functies zoals klikken, aanwijzen, vergroten en content in de spotlights zetten toegankelijk. Het menu zit verstopt achter twee on-glass buttons aan de zijkant, zo blijft er meer ruimte op het scherm over.