Tijdens het tienjarig bestaan, komt Prowise met een nieuwe versie van Presenter. Wie nadenkt over het tienjarig bestaan van Prowise, komt al snel uit bij Prowise Presenter. Wie kent Prowise Presenter ondertussen niet? Een hele generatie leerlingen is groot geworden met lessen, tools en oefeningen uit hun gratis onderwijssoftware. Om klaar te zijn voor de toekomst is Presenter volledig vernieuwd.

 

Ontwikkeling van Presenter

Inmiddels zit de populaire onderwijssoftware vol educatieve tools, eigengemaakte illustraties, achtergronden, geluiden en standaardfuncties zoals schrijven en het toevoegen van vormen en lijnen. In de loop der tijd werd Presenter door een steeds bredere doelgroep gebruikt. Om alle doelgroepen aan te blijven spreken, is het design opgefrist. Daarbij is kritisch gekeken naar belangrijke indelingen. Zo zijn illustraties, geluiden en tools samengevoegd in één mediabibliotheek. Ook is op verschillende tools onderwijskundig een update uitgevoerd.

 

Nieuw platform

Het feit dat Adobe stopt met de ontwikkeling van browserplugin Flash heeft ertoe geleid dat Prowise een alternatief heeft gezocht en gevonden. Het nieuwe alternatief biedt tal van nieuwe mogelijkheden, zoals realtime samenwerken in een presentatie met collega’s of klasgenoten en 3D-modellen.

 

Probeer de nieuwe versie van Presenter

Ga met jouw school alvast aan de slag met de bèta, zodat leerkrachten bij de livegang helemaal bekend zijn met de nieuwe versie van Presenter. Je ontdekt direct wat veranderd is en kunt de nieuwe opties uitproberen.

 

Meer over de bèta-app