ALMELO – Multimedia Center op de Woonboulevard in Almelo verwacht een run op laptops voor scholieren, nu steeds meer scholen het laptoponderwijs invoeren.

In Almelo werken alle leerlingen van het Canisius en Pius X al met laptops. Ook de andere middelbare scholen en het ROC van Twente vragen steeds vaker van leerlingen dat ze met een laptop in de klas verschijnen.

Bij Multimedia Center merkten ze vorig jaar dat er in de tweede helft van de schoolvakantie een ware run op laptops ontstond. Om te voorkomen dat het net zo loopt als vorig jaar, toen de winkel er niet op voorbereid was en er dus flink wat overuren gemaakt moesten worden, heeft Multimedia Center nu maatregelen getroffen.

"In de laatste twee weken van de vakantie mag niemand hier vrij nemen", vertelt eigenaar Lars Elferink. "We zijn dan continu met ongeveer tien mensen aan het werk. Bovendien hebben we speciale laptops laten maken die geschikt zijn voor scholieren." Uit Taiwan heeft Elferink maandagmiddag de eerste 65 exemplaren van deze laptops binnen gekregen. Die zijn allemaal al verkocht. Volgende week komt er nog zo'n zending, waarvan ook de helft al verkocht is.