Deze week is ‘RemixIT’ officieel van start gegaan, een landelijke campagne van Stichting ICT~Milieu om middelbare scholieren te activeren hun ict-afval in te leveren. In de campagne staat een scholencompetitie centraal.

Deze week is ‘RemixIT’ officieel van start gegaan, een landelijke campagne van Stichting ICT~Milieu om middelbare scholieren te activeren hun ict-afval in te leveren. In de campagne staat een scholencompetitie centraal. De middelbare school die de meeste kilo’s klein ict-afval inzamelt (bijvoorbeeld mobiele telefoons, spelcomputers en MP3-spelers) wint een optreden van een populaire DJ tijdens het jaarlijkse schoolfeest. Samen met ambassadeur Sascha Visser gooiden Amsterdamse scholieren het eerste ict-afval in een speciale milieubak en gaven zij hiermee het startsein voor de campagne.

‘RemixIT’ heeft als doel zoveel mogelijk klein ict-afval in te zamelen. Martin Trampe (voorzitter ICT~Milieu en CEO Canon) roept dan ook alle middelbare scholen in Nederland op om zich aan te melden via www.remixit.nl. “Met ‘RemixIT’ leveren scholen en scholieren een bijdrage aan het oplossen van een groot economisch en maatschappelijk probleem. Teveel oude ict-apparaten komen bij het restafval terecht en worden dus niet gerecycled, terwijl deze apparaten juist veel waardevolle metalen bevatten die hergebruikt kunnen worden. Met ‘RemixIT’ willen we hier verandering in brengen.”

Scholen kunnen zich tot 21 januari 2011 aanmelden. Eind januari ontvangen zij dan speciale milieubakken, waarin zij tot 18 februari hun klein ict-afval kunnen achterlaten. Op 1 maart wordt de school bekend gemaakt die een optreden van een top-DJ wint.

Kijk voor meer informatie op www.remixit.nl