Dit jaar zijn er weinig stagemogelijkheden voor mbo-studenten, door de coronacrisis. Daarom is ROC Nijmegen creatief geweest: de school heeft virtuele bedrijven opgericht zodat mbo-studenten alsnog stage kunnen lopen en  praktijkervaring op kunnen doen.

Zo werd Urban Studios opgericht, een bedrijf dat woninginrichting levert. Inge te Kaat, docent bij Lockheed Nijmegen (ROC Nijmegen), legt uit:  “Het idee is dat ze meelopen in een webwinkel om alle afdelingen te doorlopen.”

Hoewel deze MBO-studenten een financiële opleiding doen, krijgen ze dus ook inzicht in de inrichting van de website en de vormgeving van de webwinkel en zijn niet alleen maar bezig met financiële vraagstukken. Te Kaat: “Het is echt out of the box, en het gaat hun eigen domein te buiten.” Daarnaast hebben mbo-studenten meer kans om fouten te maken zonder directe gevolgen. Hoewel dit in de zakenwereld het geval zal zijn. Dat laatste beaamt Te Kaat. “Juist van je fouten leer je.”
De studenten vinden het fictieve bedrijf wel zeer realistisch. “Ik denk dat het voor negentig procent wel echt is”, zegt student Jarick.

Bekijk het volledige artikel inclusief een videorapportage van Omroep Gelderland hier