Het aantal meesters op de basisschool is de laatste jaren afgenomen, maar pabo’s lijken er nu langzaam in te slagen meer mannelijke studenten te werven. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Onderwijs, schrijft de Volkskrant.

Het aantal meesters op de basisschool is de laatste jaren afgenomen, maar pabo's lijken er nu langzaam in te slagen meer mannelijke studenten te werven. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Onderwijs, schrijft de Volkskrant. Het afgelopen schooljaar begonnen 1.641 mannelijke studenten aan de lerarenopleiding voor het basisonderwijs, een stijging van 15 procent. Gegevens voor het komende studiejaar zijn er nog niet, omdat de inschrijvingen nog voorlopig zijn.

1 op de 5 pabo-studenten is nu man. Dit aantal ligt hoger dan het aantal mannen dat lesgeeft op de basisschool. Vakbond CNV Onderwijs waarschuwde begin mei dat schoolmeesters een 'bedreigde soort' worden omdat het percentage mannelijke leraren is gedaald van 22,8 procent in 2003 tot 15,6 procent in 2012.