U kunt bij

U kunt bij webwinkel Kindertoetsenbord.nl vanaf deze week antibacteriële computermuizen en toetsenborden van het Amerikaanse bedrijf Seal Shield kopen. Ze zijn voorzien van een speciale coating die schadelijke bacteriën bestrijdt. Dat is voor scholen een interessante manier om hygiënischer te werken en verspreiding van ziektes als griep te voorkomen.

Meer bacteriën dan op een toiletbril
Ivo van Loon, eigenaar van Kindertoetsenbord.nl: “Op toetsenborden en muizen zijn vaak meer bacteriën te vinden dan op een gemiddelde toiletbril, simpelweg omdat we deze artikelen zelden schoonmaken. Vaak werken er meerdere mensen op, er vallen wel eens wat koekkruimels op die worden vergeten en wie zijn handen niet heeft gewassen en achter de computer gaat zitten, laat ook bacteriën achter. Producten van Seal Shield zijn voorzien van Silver Seal Antimicrobial Protection, een coating die schadelijke bacteriën bestrijdt en ervoor zorgt dat bacteriën zich niet tussen de toetsen of op de muis vermenigvuldigen. Handig is ook dat deze producten eenvoudig met sop of zelfs in de vaatwasser kunnen worden gereinigd.”

Compleet assortiment online te koop

De toetsenborden met antibacteriële coating zijn verkrijgbaar in een standaard, draadloze en flexibele variant. De antibacteriële muizen zijn verkrijgbaar als lasermuis met of zonder draad en in een variant speciaal voor kinderen. Deze muis is uitgevoerd in vrolijke, felle kleuren en speciaal afgestemd op de kleinere kinderhand. Eerder introduceerde Kindertoetsenbord.nl al een speciaal toetsenbord met kleine letters – waarmee kinderen eenvoudiger leren omgaan met de computer en andere computerartikelen voor het (speciaal) onderwijs en jonge kinderen.