CAOP is opzoek naar een enthousiaste

Secretaris Onderwijs

(32-38 uur)

Ben je op zoek naar een functie waarin je jouw politieke voelsprieten en vlotte pen kunt inzetten? Solliciteer dan op de functie secretaris Onderwijs en wees welkom in ons team

Lerarensalarissen, werkdruk, personeelstekorten, bevoegde lessen: stuk voor stuk thema’s die hoog op de politieke agenda staan. In het overleg tussen vakbonden en werkgevers wordt hard gewerkt om met een goed functionerende arbeidsmarkt het best mogelijke onderwijs te kunnen verzorgen. Als secretaris onderwijs kun je daaraan een directe bijdrage leveren! Ben je op zoek naar een functie waarin je jouw politieke voelsprieten en vlotte pen kunt inzetten? Solliciteer dan direct op deze mooie functie.

Wat ga je doen als Secretaris Onderwijs?

Als secretaris Onderwijs ondersteun je de arbeidsmarktfondsen voor het primair en voortgezet onderwijs (respectievelijk het Arbeidsmarktplatform PO en het Arbeidsmarkt & Opleidingsfonds VO) en de cao-overleggen tussen de onderwijsvakbonden en de werkgevers. Met jouw onpartijdige positie ben je de spil en constante factor aan de cao-tafels en draag je zorg voor het secretariaat van de overlegpartners. Je zorgt ervoor dat het alle partijen aan niets ontbreekt. De nadruk ligt vooral op neutrale en voor iedereen te begrijpen verslaglegging over de arbeidsvoorwaarden en politiek gevoelige zaken.

Je onderhoudt jouw inhoudelijke kennis op het gebied van cao-thema’s en politieke onderwerpen en bent op de hoogte van wat er speelt. Tegelijkertijd ben je in je dienstverlening als secretaris waardevrij. Je hebt dan ook een hoge mate van politieke én sociale sensitiviteit en je hebt oog voor elke sociale partner op zich en voor de onderlinge verhoudingen tussen sociale partners. Als secretaris sta je stevig in je schoenen. Je bent betrouwbaar en laat je niet beïnvloeden door één partij.

De functie van secretaris vraagt om een zekere mate van flexibiliteit (niet alle opdrachtgevers vergaderen tijdens de standaard kantoortijden). Men kan op jou bouwen. Als secretaris ben jij namelijk de schakel tussen alle partijen en dus essentieel in dit proces.  

Wat breng je mee?

  • minimaal hbo werk- en denkniveau
  • politieke sensitiviteit
  • een goede schrijfvaardigheid
  • ervaring met coördineren van processen
  • flexibele inzetbaarheid
  • affiniteit met het onderwijs en politiek

Wie zijn wij?
Werken aan maatschappelijke uitdagingen en complexe arbeidsvraagstukken. Dat is wat we bij het CAOP doen. Vol passie houden wij ons dagelijks bezig met actuele onderwerpen als het lerarentekort, de werkdruk in de zorg en het onderwijs, de invloed van technologie op de werkvloer, duurzame ontwikkeling van werkenden en werkzoekenden, cao-onderhandelingen en nog veel meer. Dit doen we door advies, onderzoek, opleiding en ondersteuning te bieden. Maar ook door opdrachtgevers fonds-, programma- en projectmanagement uit handen te nemen. Samen werken we aan een betere samenleving, zorgen we voor impact en maken we écht het verschil.

Wat bieden wij?

Een zelfstandige, uitdagende baan in een interessant complex werkveld. Een inspirerende werkomgeving met professionele collega’s. Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden die in overeenstemming zijn met jouw kennis en ervaring. Daarnaast investeren wij ook graag in jouw persoonlijke ontwikkeling. Het salaris voor de functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 4.730,- (schaal 10 cao-CAOP). Dit is op basis van een 38-urige werkweek, excl. 8% vakantietoelage en 9,56% individueel keuze budget. Uiteraard bieden wij ook een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie

Meer informatie over deze vacature en de procedure kun je verkrijgen bij Sanneke Zegwaard, HRM-adviseur, 06 517 207 14.

Solliciteren als Secretaris Onderwijs?

Ben je enthousiast over deze functie en denk je aan het profiel te voldoen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stuur ons een motivatie en je CV via onze sollicitatiepagina.

Een capaciteiten- en persoonlijkheidstest kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Voor onze opdrachtgevers is een verleden van onbesproken gedrag van essentieel belang. Een integriteitsscreening maakt dan ook onderdeel uit van de procedure.

Het CAOP staat middenin de samenleving en werkt dagelijks aan maatschappelijk uitdagingen. Dat kan alleen als onze organisatie een goede afspiegeling is van de maatschappij. Wij streven naar divers en inclusief samengestelde teams, waarin respect centraal staat. Alleen dan leren wij onze maatschappij beter te begrijpen en kunnen onze adviezen van waarde zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer hier