Een van de meest voor de hand liggende ervaringen voor virtual reality blijft toch de virtuele achtbaan, voor veel mensen het eerste wat ze willen proberen zodra ze een vr-bril op hun neus krijgen. Pretpark Six Flags doet daar nu een schepje bovenop.

Een van de meest voor de hand liggende ervaringen voor virtual reality blijft toch de virtuele achtbaan, voor veel mensen het eerste wat ze willen proberen zodra ze een vr-bril op hun neus krijgen. Pretpark Six Flags doet daar nu een schepje bovenop. Bezoekers van de Six Flags-parken kunnen straks in een echte achtbaan stappen met een Gear VR op hun neus. Terwijl ze in het echt misselijk worden van de g-krachten en de wind door hun haren wappert, zien ze een hele andere wereld voor zich. Zo is er bijvoorbeeld een stad die wordt aangevallen door buitenaardse wezens, maar ook een wereld met een Superman-thema.

Vakantie

Zelf proberen zit er helaas niet zomaar in, want de parken van Six Flags bevinden zich alleen in de Verenigde Staten en Canada. Maar wie weet zien Nederlandse pretparken er ook wel heil in.