Skype heeft vandaag de release bekendgemaakt van Skype voor iPad, waardoor nu meer dan 25 miljoen iPad1-gebruikers Skype-videogesprekken kunnen voeren met een applicatie die optimaal op hun tabletapparaat is afgestemd.

Skype heeft vandaag de release bekendgemaakt van Skype voor iPad, waardoor nu meer dan 25 miljoen iPad1-gebruikers Skype-videogesprekken kunnen voeren met een applicatie die optimaal op hun tabletapparaat is afgestemd. De nieuwe Skype voor iPad is vanaf vandaag te downloaden in de iTunes App Store van Apple en stelt iPad-gebruikers in staat via WiFi of 3G gratis2 videogesprekken te voeren met andere Skype-gebruikers op een verscheidenheid aan apparaten met internetconnectiviteit.

De eerste speciaal voor de iPad geoptimaliseerde applicatie van Skype is voorzien van een aantal belangrijke functies die specifiek voor de iPad zijn ontworpen. Dankzij het grote scherm van het apparaat kunnen Skype voor iPad-gebruikers genieten van videogesprekken in VGA-kwaliteit (640×480) met een snelheid van 15 frames per seconde. Met Skype voor iPad kunnen gebruikers vanaf hun iPad videogesprekken voeren met talloze Skype-contactpersonen. Skype voor iPad is compatibel met een groot aantal andere Skype-toepassingen, waaronder Skype voor iPhone, Skype voor Mac, Skype voor Windows PC, Skype voor Android, Skype op HDTV