De zomervakantie zit er op. Het schooljaar goed starten? Dan is het belangrijk dat de ict op uw school goed is geregeld. Kennisnet geeft 5 tips zodat u goed bent voorbereid.

Niets is vervelender dan het schooljaar starten zonder goed werkend internet of een virus in het systeem. Dit vertraagt de les en leidt tot verlies van onderwijstijd. Wij geven 5 tips voor de schoolbestuurder, schoolleider en ict-coördinator om het schooljaar goed te starten met behulp van ict.

1. Breng uw ict-infrastructuur op orde

De start van het nieuwe schooljaar is hét moment om te zorgen voor een professionele ict-infrastructuur. In de handreiking internetverbinding leest u alles over toegang tot het internet. Ook staan er tips en adviezen die u helpen bij de afweging wat voor uw school het beste werkt. Meer lezen? Bekijk onze andere publicaties over hoe u goede internetverbinding en wifi regelt op school.

Scholen maken steeds meer gebruik van videobelprogramma’s. Dit heeft impact op het computernetwerk en de internetverbinding op school. In dit artikel leest u wat de impact van videobelprogramma’s zoals Microsoft Teams en Google Meet is op het computernetwerk en de internetverbinding op school.

Bij tip 5 in dit artikel, leest u hoe u binnen SIVON, samen met andere schoolbesturen, uw ict-infrastructuur samen kunt inkopen.

2. Regel uw devices en het beheer ervan

Werkt u, of wilt u gaan werken met devices? Denk dan goed na over de keuze van het device en het beheer ervan. Kennisnet heeft een Keuzehulp Devicetype ontwikkeld die u helpt om een gefundeerde keuze te maken tussen de meest voorkomende typen devices.

Denk ook goed na over het beheer van de devices. Zeker wanneer u devices wilt inzetten voor digitaal toetsen. Beheer ze met Mobile Device Management. MDM is software waarmee u tablets, laptops en chromebooks effectief inzet in de klas, doordat u ze op afstand beheert.

Benieuwd naar MDM en wilt u ermee aan de slag? Wij helpen u op weg met een praktische brochure over MDM-software. Hierin leest u wat MDM is, waarom het past in een moderne ict-inrichting en hoe u de juiste keuze maakt voor uw organisatie door de handige keuzehulp.

Lees de overige tips hier