Teach2Code biedt een soepele start met programmeren voor kinderen in de basisschoolleeftijd.  De materialen in de kits zijn eenvoudig inzetbaar en te begrijpen. Ook zijn ze te gebruiken vanaf de beginselen van het programmeren tot het gevorderde stadium.

De gratis lessen en activiteiten zijn met zorg samengesteld in samenwerking met verschillende scholen. Door deze praktijkervaring sluiten ze daarom perfect aan op de doelen van het SLO. De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden en dekken Computational Thinking en 21e eeuwse vaardigheden, welke een verplicht onderdeel zal worden in het onderwijs.

Vaardigheden als creatief denken  en probleemoplossend vermogen worden hierbij ontwikkeld. De lessen zijn bijna allemaal zelfstandig uit te voeren, met uitzondering van de onderbouw. Ook kan er voor worden gekozen om de lessen klassikaal uit te voeren. Elke les geeft een aantal optionele activiteiten of vragen waarmee dieper kan worden ingegaan op de materie.

De verschillende merken

In de Teach2Code kit zitten verschillende merken voor verschillende leeftijdsgroepen.

Zo heb je bijvoorbeeld Ozobot, de kleinste programmeerbare robot. Deze kan zonder schermen worden geprogrammeerd met behulp van stiften, maar ook digitaal. Door lijnen te tekenen in verschillende kleuren worden er verschillende kleurcodes gemaakt waardoor Ozobot commando’s uitvoert. Ozobot is laagdrempelig om te begrijpen, maar lastig om te beheersen, en maakt het daarom geschikt voor leerlingen van alle niveaus.

Ook heb je Intelino, de programmeerbare trein. Ook al is het vormgegeven als traditioneel speelgoed, toch zit er slimme technologie in. Deze treinset is eenvoudig in gebruik en leert jonge kinderen de basis van programma’s. Daarnaast is het ook erg uitdagend voor kinderen vanaf 7 jaar, door het gebruik van de app.

Roboblog Qobo is een programmeerbare slak. Deze kit is kleutervriendelijk en  is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar.  Via puzzels kan de slak-robot worden geprogrammeerd en wordt het kind uitgedaagd om in oplossingen te gaan denken.

Voor meer informatie over Teach2Code, klik hier.