TEC/CAD College brengt haar nieuwste versie 5.3 uit van Trainer CAD; leren tekenen met een CAD-systeem. Nederlandstalige educatieve software voor tekenen in de Techniek. Trainer CAD is de persoonlijke coach die de leerling aan de hand neemt en begeleid bij het leren tekenen met een CAD-systeem.

TEC/CAD College brengt haar nieuwste versie 5.3 uit van Trainer CAD; leren tekenen met een CAD-systeem. Nederlandstalige educatieve software voor tekenen in de Techniek. Trainer CAD is de persoonlijke coach die de leerling aan de hand neemt en begeleid bij het leren tekenen met een CAD-systeem. Zo maakt de leerling via computer ondersteund onderwijs een snelle start met CAD, Computer Aided Design.

De theorie is telkens kort en uit zich in de vele geleide instructie en oefeningen waar de leerling als aan een spel mee werkt. De lesstof omvat alle basis tekentechnieken. Bovendien krijgt de leerling een inleiding in ruimtelijk inzicht en projectieleer. Met het bijgeleverde CAD-systeem BCAD kan de leerling onbeperkt oefenen.

Trainer CAD geeft een degelijke basis voor uitbreidingen naar tekeninglees-, reken- en ontwerpprogramma’s. De eerste stap naar AutoCAD is hiermee ook gemaakt. De theorie geeft tekst en uitleg over CAD technieken. Vervolgens toont een demo hoe deze CAD technieken worden toegepast. Na de theorie krijgt de leerling teken-oefeningen. Wanneer de Trainer vindt dat de leerling voldoende vaardigheid heeft, volgen de toetsen.

www.cadcollege.nl.