Prowise presenteert fundamenten voor privacy en security in het klaslokaal

Tijdens Bett, ‘s werelds grootste onderwijsbeurs van 22 tot 25 januari in Londen, gaat de bezoeker de strijd aan om alle gevaren in het klaslokaal te counteren. In een speciale ‘privacy en security-zone’ kan de veiligheid op scholen worden getest.

Veiligheid is een hot item in onderwijsland. Er is bijna geen ‘branche’ op te noemen waarin zoveel privacy gevoelige data rondgaat. Persoonsgegevens, toetsresultaten en andere privacygevoelige informatie passeren dagelijks de revue in het klaslokaal. Daarom wil je als school, zeker met het oog op de toekomst van kinderen en studenten, dat alles qua privacy en security uitstekend geregeld is. Helaas is dit niet altijd het geval, er liggen gevaren op de loer waar niet iedereen zich bewust van is.

Denk bijvoorbeeld aan de recente, grote cyberaanval op de Universiteit van Maastricht. De universiteit was gedwongen om ‘tonnen’ te betalen aan hackers om leerlingdata veilig te stellen en de gevolgen van de gijzelsoftware teniet te doen.

Wapen je tegen gevaren

De speciale privacy en security-zone op de Prowise-stand heet ‘Creating a Safe Classroom Environment’. Negen actuele thema’s over veiligheid in het moderne klaslokaal zetten bezoekers aan het denken. Van data-opslag tot hackers. Stuk voor stuk hot-items op het gebied van privacy en security waar leerkrachten, leerlingen en directeuren iedere dag mee te maken hebben. Soms zonder dat ze het door hebben. Tijd om je ogen te openen en je te wapenen tegen mogelijke gevaren.

Veilige digitalisatie

Met ‘Creating a Safe Classroom Environment’ toetsen scholen welke gevaren er in het klaslokaal om de hoek liggen, in hoeverre ze daar op voorbereid zijn en wat ze er tegen kunnen doen. Prowise voldoet als enige touchscreenleverancier aan de strenge privacy-eisen van het ministerie van Defensie van het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor is Prowise al een paar jaar de vaste leverancier van touchscreens en interactieve bordsoftware aan verschillende opleidingsinstituten van Defensie. Het Nederlandse bedrijf lanceerde al eerder de veilige digibord keuzewijzer en helpt scholen graag richting een veilige digitalisering van het klaslokaal.

Zo kunnen leerkrachten zorgeloos en veilig doen waar ze het beste in zijn: gepassioneerd lesgeven.

De privacy experts van Prowise nodigen geïnteresseerden van harte uit op de Bett-stand in Londen: SG20. Meer informatie over alle Prowise-producten, veiligheid in het klaslokaal en de stand is te vinden op bett.prowise.com.