Om meer meiden de technische kant op te krijgen worden er door verschillende partijen al campagnes ingezet. Er bestond vaak nog het beeld dat technische opleidingen alleen voor jongens zijn, maar dat is natuurlijk niet zo. Cocky Booij geeft daarom drie tips om techniek aantrekkelijk te maken voor meisjes. Zij is directeur van VHTO, het landelijk expertisebureau dat zich inzet voor een hogere participatie van meisjes in b

Om meer meiden de technische kant op te krijgen worden er door verschillende partijen al campagnes ingezet. Er bestond vaak nog het beeld dat technische opleidingen alleen voor jongens zijn, maar dat is natuurlijk niet zo. Cocky Booij geeft daarom drie tips om techniek aantrekkelijk te maken voor meisjes. Zij is directeur van VHTO, het landelijk expertisebureau dat zich inzet voor een hogere participatie van meisjes in bèta, techniek en ICT. 

Een hogere participatie van meisjes in bèta, techniek en ICT begint al op school. Maar wat kunnen scholen precies doen om techniek aantrekkelijk te maken voor meisjes? Booij stelt voor dat scholen gebruik kunnen maken van vrouwelijke beroepsbeoefenaars uit de techniek bij de voorlichting, bij Loopbaanbegeleiding en als gastdocent. De tweede tip die Booij geeft is: laat zien dat techniek overal is. Geen beroep in de toekomst kan namelijk zonder technologie. Tot slot geeft Booij de tip om de ouders te betrekken, omdat zij erg belangrijk zijn in het keuzeproces van de kinderen. Bekijk het filmpje met Booij hieronder.