Senior docent ICT
Zwolle, 32-40 uur per week

Als ervaren docent ICT heb je op onderwijsgebied al veel gezien en geleerd. Je bent toe aan een volgende stap in je loopbaan én je vindt het leuk om bij één van de beste ICT-opleidingen van Nederland aan de slag te gaan. Kom jij ons onderwijs nog beter maken? Sluit je aan als senior docent ICT. Jouw nieuwe baan begint bij hogeschool Windesheim in Zwolle.

Aan deze baan geef jij invulling
Als senior docent ben jij in staat om met je enthousiasme van toegevoegde waarde te zijn voor het team, maar vooral ook voor onze studenten. Je kennis van het vakgebied is up-to-date (bij voorkeur kennis op software engineering vlak), je hebt uitstekende pedagogische skills en een warme persoonlijkheid. Meer in detail ben jij als senior docent ICT bezig met het:

 • Voorbereiden en geven van inspirerend onderwijs.
 • Begeleiden van studenten als mentor.
 • Procesmatig en inhoudelijk begeleiden en beoordelen van studenten bij projectopdrachten en stages.
 • Coördinerende taken binnen je subteam.
 • Een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van het onderwijs en daarmee het steeds realiseren van een kwalitatief hoogstaand en up-to-date onderwijsprogramma.
 • Zorgen voor up-to-date vakkennis binnen het team.

Welkom bij Windesheim
Een hogeschool waar iedereen zich gewaardeerd én thuis mag voelen. Gelijke kansen staan bij ons centraal en onze kracht ligt in samenwerking. We dragen bij aan relevant onderzoek gericht op een inclusieve en duurzame samenleving. En we helpen nieuwe professionals op weg in hun loopbaan. Dat doen we door te werken aan eigen leerroutes voor de studenten en door onze opleidingsmogelijkheden steeds beter af te stemmen op wat nodig is. Zo bouwen we samen aan de toekomst.

Op onze campus in Zwolle kun je meer dan werken alleen. Het is een energieke gemeenschap, met veel mensen, activiteiten en een grote hoeveelheid voorzieningen. Een uitgebreide campuswinkel, restaurants, cafés en als je wilt sporten kan dat in onze sportschool of het zwembad. De campus ligt net buiten het bruisende centrum van Zwolle.

Jij sluit je aan bij ruim 90 collega’s van team hbo-ICT. Kenmerkend aan jouw team zijn het werkplezier en de betrokkenheid naar de student en elkaar.

Ik ben blij met mijn nieuwe baan bij Windesheim en vooral met mijn collega’s. Iedereen is op een prettige manier gedreven om zo goed mogelijk onderwijs te geven. Het is een wisselend gezelschap van jong tot oud. Wat mij opvalt is de openheid in het team en de bereidheid om te helpen. Oja en ze houden wel van wat gekkigheid en een borreltje op z’n tijd. – Kevin de Korte (sinds begin 2022 docent hbo-ICT)

Jouw bijdrage
Ieder mens heeft een eigen unieke achtergrond. En wij geloven dat waar verschillen samenkomen, resultaten kunnen bloeien. Dat jij veel energie krijgt van goed samenwerken spreekt dus wat ons betreft voor zich. Verder zien we graag dat jij voor de vacature van senior docent ICT meer dan 7 jaar onderwijservaring en up-to-date kennis van de ICT-sector (liefst richting software engineering) meebrengt. Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde masteropleiding.
 • Meer dan 7 jaar ervaring in het (hoger)onderwijs.
 • Innovatievermogen; je bent probleemoplossend en in een dynamische omgeving op je best.
 • Coachingskills.

Jouw vooruitzicht
Werken in een stimulerende omgeving waarin we je aanmoedigen kansen te benutten. En waarin jij jezelf mag en kunt zijn. Als senior docent ICT kun jij voor 32-40 uur per week impact maken op mensen, het werkveld, de maatschappij en daarmee op de toekomst. Daarnaast mag je (op basis van 40 uur per week) rekenen op:

Hier lees je meer over Windesheim als werkgever en onze arbeidsvoorwaarden: www.werkenbijwindesheim.nl/werken-bij-windesheim/arbeidsvoorwaarden.

Solliciteer en sluit je aan bij Windesheim
Ben jij een ervaring docent en heb je ruime ICT-kennis? Solliciteer dan als senior docent ICT met een motivatie en je cv via het sollicitatieformulier op onze website.

Wat je kunt verwachten
Sollicitatieformulier ingevuld en verzonden? Na een eerste selectie laten we je weten of we je uitnodigen voor een kennismaking. Zijn we allebei enthousiast na dit gesprek? Dan volgt een tweede gesprek. Willen wij én jij na dit gesprek collega’s worden? Dan doen we je een aanbod voor een contract.

 • Wij hanteren geen sluitingsdatum, maar nodigen geschikte kandidaten uit als we hun sollicitatie ontvangen hebben. Wacht dus niet te lang met solliciteren!
 • Een assessment of proefles kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Deze vacature is gelijktijdig intern en extern geplaatst. Geschikte interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Contact
Heb je belangstelling voor deze functie? Ilja Clabbers, manager hbo-ICT, geeft je graag antwoord op functie-inhoudelijke vragen, hij is bereikbaar via: 06-14273241. Johanna Hutte, adviseur recruitment, geeft je graag antwoord op overige, procedurele vragen. Zij is bereikbaar via j.hutte@windesheim.nl of 088-4697219.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.