Senior medewerker ICT
Rotterdam en Amsterdam40 uur per week

De afdeling ICT verzorgt de IT-voorzieningen voor het HMC op twee locaties: Rotterdam en Amsterdam. Op beide locaties is de ICT-afdeling verantwoordelijk voor het beheer en ontwikkeling van de lokale servers, netwerken, verbindingen en de werkplekken voor zowel medewerkers als leerlingen. De ICT-diensten worden door zo’n 40 servers en 2.250 werkplekken, gelijk verdeeld over beide locaties, geheel in eigen beheer geleverd. Alle software is MS-Windows gebaseerd.

De senior helpdeskmedewerker ICT fungeert als eerste aanspreekpunt voor diverse meldingen omtrent alle ICT-gerelateerde zaken, verstrekt informatie, levert een bijdrage aan het beheer van de middelen, levert een bijdrage aan het werkplekbeheer van gebruikers en voert coördinerende werkzaamheden uit.

Wat ga je doen?

  • Je helpt onze medewerkers als ze met vragen bij ICT komen. Soms registreer je alleen de vraag, maar je kunt vaak ook direct helpen door even mee te lopen naar een lokaal.
  • Je werkt in TOPdesk voor de registratie van de meldingen. Hierin beantwoord je vragen, geef je prioriteiten aan en zet je meldingen door naar specialisten of externe partijen.
  • Je denkt mee over het verbeteren van onze dienstverlening of het oplossen van een bepaald probleem.

Meer informatie & solliciteren

TEQjobs

Jouw tijd is kostbaar. Deze tijd wil je niet besteden aan het doorzoeken van irrelevante vacatures. TEQjobs is ontwikkeld voor jouw gemak, hier worden alleen vacatures getoond die relevant zijn binnen jouw expertise.